Zijn gesprekken via draadloze hoofdtelefoons veilig? Headsetcodering uitgelegd


Het volledige assortiment draadloze headsets voor kantoren (Poly/Plantronics en Jabra) biedt superieure beveiliging tegen rondsnuffelen. De informele spion die de radiofeed hoort, moet luisteren naar een zoemend geluid terwijl de audio digitaal wordt gecodeerd en gecodeerd. Het draadloze headsetproduct staat onder normale omstandigheden niet toe dat twee gebruikers dezelfde feeds en hetzelfde tijdsbestek gebruiken, omdat apparaten zelf het bovenste bestaande kanaal kiezen, terwijl het, als het inbraak van een andere gebruiker waarneemt, onmiddellijk de feed verandert. Omdat evenementen plaatsvinden in tijdslots met een hoge dichtheid waar geen beter tijdsbestek en feed beschikbaar is, kunnen 2 gebruikers die dicht bij elkaar staan ​​en vergelijkbare feeds en tijdsbestek gebruiken, soms het gevoel krijgen dat er gedempt wordt doordat audio wordt ontvangen of verzonden, en soms ook door vervorming maar niet het bespioneren van audio.

Beveiliging tegen gepland overhoren gebeurt via gebruikersverificatie plus 64-bit daadwerkelijke digitale stemherkenning volgens de norm van het geaccepteerde algoritme – EN 300 175-7. Door ons gemaakte draadloze hoofdtelefoons passen uniforme, gebruikelijke frequentieverspringingen toe terwijl ze in de inactieve toestand zijn, terwijl de grond en de hoofdtelefoon zich binnen het gesloten bereik bevinden, maar de audio niet is ingeschakeld. Dit werd gedaan om ervoor te zorgen dat het basisstation en de headset aanwezig zijn om te zorgen voor veranderingen in het spectrum van het radiosignaal die plaatsvinden vanwege meer gebruikers en indringers. Omdat er behoefte is aan verbetering van de verbindingsbetrouwbaarheid, is er een extra beveiligingslaageffect. De volgorde van hop is niet vast, gebaseerd op de fysieke omgeving. Het is een aperiodieke werking, want bij een dergelijke modus worden de feeds niet met regelmatige tussenpozen gewijzigd, maar worden de feeds gewijzigd op momenten dat er toevallig nieuwe gebruikers zijn die verbinding proberen te maken met dezelfde feed en inbraak veroorzaken. Als er meerdere gebruikers zijn, is er sprake van een veiligheidslaagje, aangezien verschillende gebruikers de feeds naar believen kunnen wijzigen in plaats van in een constante feed te blijven.

Beveiliging voor draadloze hoofdtelefoon in Bluetooth:

Headsets met Bluetooth plus adapter communiceren via de normale 2,4 GHz-verbinding voor Bluetooth, die digitale audio van hoge kwaliteit biedt, een afstand tot tien meter kan afleggen en verbeterde codering voor beveiligde communicatie. Plus een apparaatverificatie, gebruikerstoestemming en codering via spraak.

De specificatie 1.0 voor Bluetooth legt het algoritme voor link-encryptie uit als een linagecode met 4 lineaire feedbackschuifregisters (LFSR). Het uit LFSR afgeleide breedtetotaal is 128, terwijl volgens de specificaties “de effectieve sleutelreeks kan worden afgesloten van acht en honderdachtentwintig bits”. Via deze regeling kan Bluetooth worden gebruikt in landen met wetten die grenzen aan de kracht van encryptie, en “die een upgrade in de toekomst ondersteunen om te beschermen zonder duur herontwerp van de encryptiehardware en -algoritmen” volgens Bluetooth-patronen. Bij belangrijke generaties en verificaties worden hoogstwaarschijnlijk SAFER+-coderingsformules van acht ronden toegepast. Uit beschikbare informatie blijkt dat beveiliging via Bluetooth voor bijna alle doeleinden voldoende zal zijn.

Om dezelfde reden kunnen we concluderen dat Bluetooth-headsets niet de beste oplossing zijn voor veilig telefoneren, omdat ze kunnen worden gehackt, en om dezelfde reden zal het beste alternatief voor een veilig gesprek op een headset een DECT Level C-headset zijn.

Beveiliging voor draadloze hoofdtelefoon in DECT:

Voor bureautelefoons met een draadloze headset bieden Poly en Jabra draadloze systemen met een hogere chipset en een hogere codering op de frequentie van de draadloze DECT-connectiviteit. Deze headsets zijn veiliger en moeilijker te hacken tijdens een cyberaanval, vergeleken met de gewone DECT-headset (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) die op de markt verkrijgbaar is. Onder hen hebben we de volgende:

poly savi 7310 draadloze kantoorheadset mono, bureautelefoon en pc-weergave

Dit is de volgende generatie draadloze headsets van Poly, de Savi 7310 biedt de nieuwste chipset met beveiligingsstap, uitgebreid met militair niveau FIPS 140-2. Dit betekent dat de encryptie van de chip 256 AES-encryptie is, versus de traditionele DECT-encryptie van 128 bit. Hierdoor wordt het bereik aanzienlijk vergroot ten opzichte van gewone draadloze headsets, tot wel 170 meter op de zichtlijn, nog een merkbare verbetering van de microfoon dankzij een kristalhelder gesprek dankzij de nieuwste compressie- en modulatietechnieken, wat betekent dat vergeleken met gewone draadloze headsets zal de stem van de gebruiker duidelijker zijn en zal de andere kant van het gesprek de best beschikbare geluidskwaliteit hebben. Om dezelfde reden heeft dit apparaat de Poly Acoustic Fence-technologie, die in vergelijking met gewone ruisonderdrukkende microfoons beter geschikt is voor echt luide omgevingen. Dankzij de technologie in de Savi 7310 kunnen meer headsets van hetzelfde type in een kleine ruimte worden ingezet, tot 2x meer dichtheid in vergelijking met gewone DECT-headsets, zonder dat er onderlinge interferentie optreedt. Met deze headset kunt u 2 apparaten tegelijk gebruiken: een bureautelefoon en een computer.

jabra engage 65 draadloze stereoheadsetsysteemweergave

Jabra biedt de Engage 65 Stereo aan als een veiligere draadloze DECT-headset dankzij de geavanceerde uitrusting die erop zit. Met dit in gedachten kan een kantoorruimte X3 extra gebruikers in dezelfde kantoorruimte inzetten met hetzelfde headsetmodel. Om eenvoudiger uit te leggen hoe dit werkt, kunnen we zeggen dat als een kantoorruimte met gewone draadloze DECT-headsets is geïnstalleerd, het net zoiets zou zijn als het hebben van de snelheid van een stationwagon en slechts drie stuks bagage kunnen vervoeren, terwijl dat met de Engage-chipset het geval zou zijn de snelheid van een sportwagen hebben en tot 12 stuks bagage kunnen meenemen. De Engage heeft een geavanceerde Jabra-microfoon met ruisonderdrukking die de meeste geluiden van buitenaf blokkeert en zich alleen op de stem van de gebruiker concentreert, wat betekent dat u zelfs in luidruchtige kantoren kristalheldere gesprekken kunt voeren. Dit toestel kan worden gebruikt met de bureautelefoon en de computer, voldoet om dezelfde reden aan de vereisten van Microsoft Teams Office en biedt een zeer lichtgewicht en comfortabel ontwerp met krachtige luidsprekers voor een rijke geluidskwaliteit. Het beveiligingsniveau op de DECT-frequentie zou worden beschouwd als Beveiliging C, dat is hetzelfde niveau als een frequentie van militaire kwaliteit, waardoor het een alternatief is voor mensen die een draadloze headset willen, maar rekening houden met de veiligheid tijdens een gesprek.

Jabra engage 55 mono dect usb-a computerheadset, teams met standweergave

Jabra biedt dit alternatief voor een computerheadset met een hogere encryptie op het toestel. Dankzij de geavanceerde chipset op de headset en de Link 400 is dit een Level C Security draadloze DECT-headset. Biedt een bereik tot 150 meter, vergelijkbaar met de bureautelefoonversie. Met Jabra’s geavanceerde ruisonderdrukkende microfoons, vergelijkbaar met die van de bureautelefoon, die uitstekend werk verrichten bij het blokkeren van ongewenste achtergrondgeluiden, en met het lichtgewicht headsetontwerp, waardoor dit de beste keuze is voor een veilige draadloze DECT-headset voor de computer, waarvoor deze is gecertificeerd Microsoft Teams en ook volledig compatibel met de Engage 65/75-bases.

Draadloze-oortjes.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart